Dot attīstībai = Attīstīt dodot!

Rīgas Vācu kultūras biedrība ir gandarīta par nozīmīgu soli tās tālākās attīstības stiprināšanā. No 2021. gada biedrībai ir dota iespēja īstenot projektu pusotra gada garumā. Projekts "Dot attīstībai = Attīstīt dodot!" ļaus Rīgas Vācu kultūras biedrībai attīstīt Kandavas filiāles izveidi, kā arī spēcināt savu tēlu un darbības virzienus.

Projektu ”Dot attīstībai = Attīstīt dodot!” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

#AktīvoIedzīvotājuFonds

Rīgas Vācu kultūras biedrības ilggadīgais darbs un pakāpeniskā darbības uzlabošana ir augstu novērtēti, jo tā ir saņēmusi EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” finansējumu savas kapacitātes stiprināšanai pusotra gada garumā. Projekta ”Dot attīstībai = Attīstīt dodot!” ietvaros tiks spēcināti trīs virzieni:

1. Ģeogrāfiski tiek radīta biedrības filiāle KANDAVĀ. Kāpēc tieši Kandavā? Jo mazajā Kurzemes Šveicē un tās apkārtnē ir daudz vēsturisku saikņu ar vācbaltiešu kultūras mantojumu.

2. Biedrības sniegto pakalpojumu izstrāde un piedāvājums.

3. Tiks uzlabots tēls (taps jauns logo) un komunikācija.

Laipni aicināti sekot līdzi mūsu biedrības izaugsmes procesam!

Cinque Terre Cinque Terre

Projekts "Dot attīstībai = Attīstīt dodot!" atvēsina ar svaigām IDEJĀM!

Š.g. 12. jūlijā tika sperts jauns solis Rīgas Vācu kultūras biedrības identitātes un ilgtermiņa attīstības stiprināšanā. Ekspertu vadībā ar biedrības kolektīvu notika "ideju piltuve" un biedrības jauna logo apspriešana. Pateicoties EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” finansējumam, šiem jautājumiem pievēršas un palīdz jauni, talantīgi censoņi dizaina un mārketinga jomā.
Tieši viņi ir tie, kuri ar spirgtām idejām un "savu skatu no malas" var sirmajā Rīgas Vācu kultūras biedrībā iepīt pa jauneklīgai bizei. Laipni aicināti sekot līdzi mūsu biedrības izaugsmes procesam!

Cinque Terre

KANDAVAS IDEJU PILTUVE "Attīstīt dodot!"

Š.g. jūlijs KANDAVĀ "pievilka" gan asas, gan saldas idejas! Filiāles vadītājs Andis un asistente Dagnijas kundze pirmo reizi aicināja uz sanāksmi topošajā filiālē Sabiles ielā. Jauno ekspertu vadībā "domu un ierosinājumu piltuvē" ievietojām to, gan kā izskatīsies biedrības logo, gan biedrības pakalpojumi. Vai tas "nolasīsies" ikvienam, kurš to redz? Ar ko būsim īpaši? Kāpēc lai izvēlētos tieši mūs? Kā piesaistīt jauniešus un citās mērķauditorijas? Kā stiprināt mūsu kapacitāti to paveikt?
Biedrības suvenīri? Arī pie tiem jau čakli strādā gan melnzemes vitamīni, gan bitītes! Idejas ir rokā!

PIEVIENOJAMIES "KANDAVAS PARTNERĪBAI"

Augusts ir pirmais mēnesis, kad spēcīgam vietējo NVO tīklam - Kandavas partnerībai, būs pievienojies jauns biedrs. Tie esam mēs - Rīgas Vācu kultūras biedrība un tās filiāle Kandavā. Esam vienīgā mazākumtautību nevalstiskā organizācija, kas darbosies tīklā. Biedrības "Kandavas partnerība" valdes priekšsēdētāja Inta Haferberga savā uzrunā mums sacīja: "Prieks, ka Kandavā būs jauna kustība un ierosmes!"

DURVIS TOP!

Rīgas Vācu kultūras biedrības Kandavas filiāle attīstās ne tikai ar tās cilvēku iesaisti un aktivitāšu idejām, bet arī uzskatāmi. Esam gandarīti, ka Kandavas filiāles pieejamības veicināšanai 2021.gada vasarā izveidotas jaunas, apkārtējai, vēsturiskai videi piemērotas durvis. Lai cik kuriozi tas neizklausītos, Kurzemē galdnieki aizņemtības dēļ solīja ko jaunu izgatavot tikai vēlā rudenī. Tad nu milzīgās, teju 3 m augstās durvis mērojušas ceļu no Vidzemes skaistākās vietas - Cēsu apkārtnes! Pateicamies prasmīgajiem meistariem!

Cinque Terre Cinque Terre

PAR NEVALSTISKO SEKTORU - RIETUMEIROPAS PIEREDZE.

Septembra sākumā Rīgas Vācu kultūras biedrības pārstāvji piedalījās nevalsiskā sektora tīklošanās pasākumā, iepazīstot Dienvidvācijas NVO sektora pieredzi dažādu pakalpojumu sniegšanā sabiedrībai. Tika secināts, ka daudzās Vācijas ģimenēs nav nekas neparasts, ka brīvais laiks tiek pavadīts NVO iniciatīvu īstenošanā, ne tikai apvienojot patīkamo ar lietderīgo, bet arī pilnveidojot un dažādojot savu dzīvi. Fotogrāfijās redzami biedrības pārstāvji sarunās ar Verneru Klosu un Īrisu Obertu no Minhenes NVO. Diskusijās uzzinātais palīdzēs biedrības semināros (plānots, ka norisināsies septembra beigās) ģenerēt idejas par jēgpilnu biedrību pakalpojumu piedāvājumu.