Vēstures injekciju

Ievietots: 2021-11-12 , RĪGAS VĀCU KULTŪRAS BIEDRĪBA
Mēs paspējām!" Tāds moto caurauda Rīgas Vācu kultūras biedrības īstenoto „Vēstures injekciju” ciklu jauniešiem „Viņi izdarīja un izcīnīja. Es cienu un sargāšu.”” Kāpēc? Jo tieši pirms lokdauna latviešu un mazākumtautību skolēni vēl paspēja kopā iet pārgājienos, apmeklēt daudzas vietas Rīgā un ap Rīgu, pilnvērtīgi izprast un izdzīvot dažādas nozīmīgas Latvijas vēstures lappuses. Tematiskās sadarbības ekspedīciju „Laika mašīnu iedarbinot...” ietvaros ar skolēniem strādāja kolosālākie gidi-mentori uz pasaules, piemēram, Normunds, Andris, Ilze, Kristaps, Kārlis un citi. Neiztikām arī bez humora. Ikviens dalībnieks ar smaidu atcerēsies vēsturisko "sabojāto telefonu" un tajā no galvas iekaltos teikumus, piemēram: "1812. gadā, kad pilsētai strauji tuvojās franču armija, visas Āgenskalna un koka būves nodedzināja", vai arī "Vasilijs Jemeļjanovs 1923. gadā Rīgā uzbūvēja kinoteātri „Splendid Palace”, kas vēl līdz mūsdienām tiek uzskatīts par visgreznāko galvaspilsētas kinoteātri." Kā šie teikumi skanēja pēc 19 telefonistu "savienojuma"? Tas lai paliek noslēpums!

Par kopīgi tapušā videostāsta “Varoni gaidiet " (SKATĪT ŠEIT) saturu atbild Rīgas Vācu kultūras biedrība.

Projekts „"Vēstures injekciju” cikls jauniešiem „Viņi izdarīja un izcīnīja. Es cienu un sargāšu.”" notika ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem programmas "Mazākumtautību un latviešu jauniešu sadarbības programma" ietvaros, nr. 2021.LV/MTSP/10/01.