
Top projekts “Gerichte mit Geschichte”
Ievietots: 2021-12-07 , Latvijas vācu savienība
Jau 2020. gadā Latvijas Vācu savienība sadarbībā ar septiņām vācu mazākumtautību biedrībām un Gētes institūta Rīgā atbalstu īstenoja projektu “Ēdienu gatavošanas darbnīca 2020: Mēs gatavojam ar prieku – gatavojiet arī jūs!” Projekta laikā tika izveidots 16 atklātnīšu komplekts ar receptēm.
Papildinot jau iesākto, 20. oktobrī tika īstenots šī projekta turpinājums: gatavošanas meistarklase ar vāciski runājošu pavāru, kurš kameru priekšā gatavoja trīs izmeklētas receptes kopā ar jauniešiem. Šefpavārs Markus Murovskis no 16 receptēm projektam izvēlējās trīs ēdienus:
Kartoffelpuffer (kartupeļu pankūkas)
Kohlroulladen (kāpostu tīteņi)
Apfel – Brotkuchen (ābolu – maizes kūka)
Šī projekta ietvaros vienlaikus tiek stāstīts gan par ēdiena izcelsmi, vācu ēšanas kultūru un tradīciju kopumā, gan parādīta ēdiena pagatavošana. Ēdiena tapšanā pavāram palīdzēja un dažādus jautājumus par ēdieniem un gatavošanas gaitu uzdeva divi vācu mazākumtautības jaunieši - Filips Emersons no Rīgas Vācu kultūras biedrības un Maija Anete Betnere no Ventspils Vācu kultūras biedrības. Kulinārās darbnīcas mērķis ir sniegt jauniešiem ieskatu Latvijas – Vācijas vēstures un kultūras mijiedarbībā un attiecībās. Gatavajos video tiks atspoguļotas savstarpējās kulinārās ietekmes un ciešās attiecības, kas pastāv arī šo tautu virtuvē. Papildus tam kopīgās gatavošanas laikā sarunās tika skartas arī tādas tēmas kā dzimtene vai būšana vācietim. Tādējādi šis projekts iziet ārpus tīra kulināra video robežām un sniedz daudz plašāku ieskatu vācu kultūrā un mazākumtautības problemātikā.
Lai gan filmēšana ilga veselas piecas stundas, skatītājiem tiks sagatavoti vairāki nelieli video, ar kuriem varēsiet iepazīties Latvijas Vācu savienības, kā arī citu Baltijas vācu mazākumtautību biedrību mājas lapās un sociālo mediju kontos jau šā gada decembrī. Projekta noslēgumā tiks sagatavota un iespiesta arī neliela publikācija, kura pie saviem lasītājiem - projekta dalībniekiem, vācu mazākumtautību biedrību biedriem, interesentiem un sadarbības partneriem – nonāks nākamā gada sākumā.
Projekts tapis ar Gētes institūta Rīgā finansiālu atbalstu. Lielu paldies sakām arī visiem projekta dalībniekiem!
Papildinot jau iesākto, 20. oktobrī tika īstenots šī projekta turpinājums: gatavošanas meistarklase ar vāciski runājošu pavāru, kurš kameru priekšā gatavoja trīs izmeklētas receptes kopā ar jauniešiem. Šefpavārs Markus Murovskis no 16 receptēm projektam izvēlējās trīs ēdienus:
Kartoffelpuffer (kartupeļu pankūkas)
Kohlroulladen (kāpostu tīteņi)
Apfel – Brotkuchen (ābolu – maizes kūka)
Šī projekta ietvaros vienlaikus tiek stāstīts gan par ēdiena izcelsmi, vācu ēšanas kultūru un tradīciju kopumā, gan parādīta ēdiena pagatavošana. Ēdiena tapšanā pavāram palīdzēja un dažādus jautājumus par ēdieniem un gatavošanas gaitu uzdeva divi vācu mazākumtautības jaunieši - Filips Emersons no Rīgas Vācu kultūras biedrības un Maija Anete Betnere no Ventspils Vācu kultūras biedrības. Kulinārās darbnīcas mērķis ir sniegt jauniešiem ieskatu Latvijas – Vācijas vēstures un kultūras mijiedarbībā un attiecībās. Gatavajos video tiks atspoguļotas savstarpējās kulinārās ietekmes un ciešās attiecības, kas pastāv arī šo tautu virtuvē. Papildus tam kopīgās gatavošanas laikā sarunās tika skartas arī tādas tēmas kā dzimtene vai būšana vācietim. Tādējādi šis projekts iziet ārpus tīra kulināra video robežām un sniedz daudz plašāku ieskatu vācu kultūrā un mazākumtautības problemātikā.
Lai gan filmēšana ilga veselas piecas stundas, skatītājiem tiks sagatavoti vairāki nelieli video, ar kuriem varēsiet iepazīties Latvijas Vācu savienības, kā arī citu Baltijas vācu mazākumtautību biedrību mājas lapās un sociālo mediju kontos jau šā gada decembrī. Projekta noslēgumā tiks sagatavota un iespiesta arī neliela publikācija, kura pie saviem lasītājiem - projekta dalībniekiem, vācu mazākumtautību biedrību biedriem, interesentiem un sadarbības partneriem – nonāks nākamā gada sākumā.
Projekts tapis ar Gētes institūta Rīgā finansiālu atbalstu. Lielu paldies sakām arī visiem projekta dalībniekiem!