Par cieņpilnu komunikāciju arī pandēmijas laikā

Ievietots: 2021-12-07 , RĪGAS VĀCU KULTŪRAS BIEDRĪBA
Rīgas Vācu kultūras biedrība, kuras viena no dibinātājām ir daktere Aina Balaško, arī pandēmijas apstākļos grib iesaistīties pilsoniskas sabiedrības izveidē un aktīvi atbalsta atbildīgu rīcību šajā īpašajā izņēmuma situācijā. Jau vasarā Ainas kundze aicināja sabiedrību paškritiski ieklausīties Latvijas inteliģencē. Kā piemēru minot ievērojamo mākslas vēsturnieku, gleznotāju Imantu Lancmani: "Iedomājieties, ka Otrā Pasaules kara laikā kāds teiktu: “Ziniet, es neiešu patvertnē”, jo es tur dabūšu iesnas, tur ir auksts un man ir klaustrofobija. Tas ir pilnīgi tas pats, kā tagad paziņot: “Ziniet, es nepotēšos, un viss”. Tas nozīmē, ka cilvēkiem ir zudusi spēja salīdzināt riskus. To risku, ko nes šī briesmīgā slimība. (..) Ja cilvēks nevar paņemt divus riska faktorus: viens ir saslimt un smagā veidā nomirt, un pretī to, kas var būt no otrās potes, tad tas ir ļoti bēdīgi." (2021. gada 22. jūn. — 1:1 Gundars Rēders: Imants Lancmanis. Skatīt: https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/223481/11-gundars-reders-imants-lancmanis )

Rūpēs par Latvijas sabiedrību, biedrība ir kļuvusi par projekta “Organizētā pilsoniskā sabiedrība cieņpilnai komunikācijai par Covid-19 vakcināciju” sadarbības partneri. Kandavas filiāles biedri ir gatavi darboties, lai veicinātu izpratni par nepieciešamajiem aizsardzības pasākumiem pandēmijā. Kā arī grib atgādināt, ka šajā laikā, kad bieži vien emocijas ņem virsoku, neatkarīgi no katra pārliecības, ir svarīgi saglabāt cieņu savstarpējā komunikācijā.

Par pirms vairākiem gadsimtiem pandēmiju nodarīto postu vēl joprojām katram kandavniekam atgādina tā dēvētais mēra kalniņš. Šodien tādus vairs negribam veidot! Projekts tiek finansēts no Latvijas valsts budžeta programmas “Atbalsts NVO sabiedrības informēšanai par vakcināciju pret Covid-19”.