Pievienojies SprachCafe!

Ievietots: 2022-02-01 , Latvijas vācu savienība
Pavisam drīz, jau februārī, atsāksies tiešsaistes diskusiju klubs vācu valodā – SprachCafe. SprachCafe ir brīnišķīga iespēja diskutēt par dažādām tēmām un praktizēt vācu valodu. Jaunums šogad – SprachCafe arī pieaugušajiem. Jau 2021. tika aizsākās SprachCafe kā tikšanās vieta vācu valodas apguvē ieinteresētiem jauniešiem. Izvēlētais formāts ir tuvs debašu kustības formātam un aizrauj katru dalībnieku. Katrai tikšanās reizei tiek izvēlēta kāda sabiedriski aktuāla un interesanta tēma un dalībnieki saņem arī informāciju vācu valodā, kas palīdz dziļāk iepazīt konkrēto problemātiku. Tomēr SprachCafe nav izšķiroši, ko katrs domā par konkrētu tēmu, bet gan dalībnieki tiek sadalīti komandās un katrai komandai ir uzdevums atrast argumentus un aizstāvēt noteiktu pozīciju.

Šāda pieeja ļoti palīdz dalībniekiem, kuri citreiz varbūt paklusētu vai negribētu publiski paust savu pārliecību. Līdzās vācu valodai, dalībnieki trenē savu prasmi argumentēt, pārliecināt un darboties komandā. Noteikti interesanta ir arī pieredze, aizstāvot viedokli, kas varbūt nesakrīt ar paša runātāja pārliecību, tādējādi trenējot savu spēju distancēties no vienīgā pareizā viedokļa un ieskatīties „pretējās puses“ argumentos. Bet pāri visam valda tikšanās prieks un iespēja runāt vācu valodā. Diskusijas moderē projekta vadītāja Kristina Hižņiakova.

SprachCafe ir iknedēļas tikšanās vieta visiem, kas vēlas uzlabot un lietot savu vācu valodu – gan „iesācējiem“, gan dalībniekiem, kuriem vācu valoda ir dzimtā. Galvenais ir vēlme un spēja sazināties. Šogad SprachCafe notiks divās grupās – jauniešiem trešdienu vakaros 18.30 un pieaugušajiem otrdienu vakaros 18.30. Katrā SprachCafe ir ierobežots dalībnieku skaits, tāpēc pilnīgi noteikti katram dalībniekam būs iespēja runāt. Šis formāts ir lieliski piemērots arī tiem, kas nav droši, ka katru reizi varēs piedalīties – piesakoties SprachCafe nav saistību tajā piedalīties katru nedēļu gada garumā. Dalībnieki var izvēlēties sev interesējošās tēmas un tieši tajās reizēs piedalīties. Ar tēmu sarakstu, kā arī plašāku informāciju interesentus aicinām iepazīties SprachCafe mājas lapā: https://sprachcafe-deutsch.mozello.lv/

Pirmā SprachCafe tikšanās notiks jau pavisam drīz – februāra sākumā, tāpēc aicinām visus interesentus doties uz SprachCafe mājas lapu, izvēlēties sevi interesējošās tēmas un pieteikties dalībai! Tas būs interesants piedzīvojums un jauna pieredze. Uz tikšanos SprachCafe!

Paldies par projekta finansiālu atbalstu Vācijas Iekšlietu ministrijai!