Dot attīstībai = Dot no sevis

Ievietots: 2022-03-31 , RĪGAS VĀCU KULTŪRAS BIEDRĪBA
Rīgas Vācu kultūras biedrības Kandavas filiāle informē, ka tās komandai ESF projekta „Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” ietvarā no marta ir piesaistīts projektu asistents Rihards Lešinskis. Šajā laikā paralēli notiek sagatavošanas darbi informatīvās plāksnes izveidei par kandavnieka barona Aleksandra Voldemāra fon Štromberga (Alexander Woldemar, Baron von Stromberg, 1892-1956) dzīvi un devumu. Šāda iespēja biedrībai tiek dota, pateicoties Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstam no Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas caur EEZ un Norvēģijas grantiem.

#AktīvoIedzīvotājuFonds

Februāra beigas un viss marta mēnesis biedrības pārstāvju noskaņojumā šogad nav orientēts uz pavasara un prieka noti. Izsakām rūpes un bažas par noziedzīgo traģēdiju, ko apzināti eskalē mūsu austrumu kaimiņš. Rīgas Vācu kultūras biedrības goda biedrs, rakstnieks, vēstures pētnieks un grafologs Jānis Arvīds Plaudis šim laikam veltījis dzejoli:

/bez nosaukuma/

Savā zemē ražas vājas,
Savā zemē nav ko sākt.
Pamet dzimteni un mājas,
Dodas svešas tautas “glābt”.

Tālē aiziet kara svārkos,
Tur, kur zalves zemi maļ.
Baltos maisos, cinka zārkos
Mātes saņem atpakaļ.

Foto – Jelgavas Mākslas skolas skolotājas Kristīnes Veinbergas zīmējums.