Rīgas Vācu kultūras biedrība uzsākusi "ieeļļot pilsoniskos motorus" kopā ar mazākumtautību jauniešiem Jelgavā, Ogrē un Rīgā!

Ievietots: 2022-05-05 , RĪGAS VĀCU KULTŪRAS BIEDRĪBA
Rīgas Vācu kultūras biedrības projekta "Uzmanību! Distance (ar valsti) samazinās!" komanda aprīlī apmeklēja visas trīs projekta pilsētas – Jelgavu, Ogri un Rīgu, lai klātienē iepazītos ar saviem projekta dalībniekiem (kopā 90 mazākumtautību pārstāvjiem - skolēniem) un īstenotu domdarbnīcu "Esmu pilsonis. Kādas durvis tas atver?".

Moderatore Inese jauniešiem uzsvēra: "Es vēlētos, lai ļoti drīzā nākotnē valsti pārvaldītu jūs, nevis paaudze, kas neprot lietot internetu". Aktivitātes moderators Mārtiņš, kurš aptuveni 10 gadus dzīvo Norvēģijā, iezīmēja svarīgāko, kas ietilpst vārdā "valsts". Projekta vadītājs Kristaps analizēja skolēnu anketu rezultātus, kopumā rezumējot: "Skolēniem ir neitrāli pozitīvs skatījums uz savu iesaisti dažādās sabiedriskās norisēs. Pieredze un izpratne par to gan ir tikai retajam. Daļa jaunatnes neplāno saistīt savu nākotni ar Latviju. Tā kā - mums vēl ir daudz darāmā!" Maijā visiem dalībniekiem tiek plānotas izbraukuma ekspedīcijas ārpus pilsētas. Projekta norise: 2021 - 2024. Jauniešiem dalība šajā ilgtermiņa projektā ir bez maksas, jo to finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds".