...pēc simts gadiem Kandavā

Ievietots: 2022-06-07 , RĪGAS VĀCU KULTŪRAS BIEDRĪBA
2022.gada maija nogalē Kandavu apmeklēja īpaši viesi. Pēc Rīgas Vācu kultūras biedrības Kandavas filiāles "Štempeļhofa" uzaicinājuma pilsētā viesojās tajā dzimušā barona Aleksandra Voldemāra fon Štromberga (Alexander Woldemar, Baron von Stromberg, 1892-1956) mazmeita, māksliniece Petra fon Štromberga ar radiniekiem. Īpaši nozīmīgi, ka šajā vēsturiskajā vizītē piedalījās izcilā Tukuma muzeja vēsturniece Inta Dišlere, kura jau ilggadēji veic padziļinātus pētījumus par Kurzemes vācbaltiešu dzimtām. Latviju ir apmeklējis un ar vēsturnieci ilgstoši sadarbojas cits Štrombergu dzimtas pēcteču atzars.

Savā viesošanās laikā Petra fon Štromberga ar radiem apmeklēja ne tikai Aleksandram fon Štrombergam agrāk piederējušo Štromberghofas muižiņu, bet arī Kandavas luterāņu baznīcu, ko rotā Štrombergu dzimtas ģerboņa kokgriezums. Kandavas muzejā īpašie viesi apskatīja vēsturiskās Kandavas fotogrāfijas.

Vizītes ietvarā apkopotā informācija un jauniegūtās vēsturiskās fotogrāfijas tiks apkopotas informatīvajā stendā, kas top projekta "Dot attīstībai = Attīstot dodot" ietvarā. Projektu finansē Aktīvo iedzīvotāju fonds.