Rīgas Vācu kultūras biedrība iedarbina pilsoniskos motorus!

Ievietots: 2022-06-07 , RĪGAS VĀCU KULTŪRAS BIEDRĪBA
Projekta "Uzmanību! Distance (ar valsti) samazinās!" ietvarā maijā norisinājušās trīs nedēļas nogales ar projekta dalībniekiem - mazākumtautību pārstāvjiem skolēniem no Jelgavas, Rīgas un Ogres. Tika apmeklētas vairākas zīmīgas vietas: gan muzeji, gan memoriāls, kā arī izstāde “NYET, NYET, SOVIET! Politiskie protesti un demonstrācijas ārpus Latvijas 1945–1991”.

Maija divu dienu pasākumu centrālā ideja bija iezīmēt un apzināties divu kardināli pretēju politisko režīmu - totalitārisma un demokrātijas - praktiskās izpausmes. Kurš no režīmiem vairāk ciena cilvēka dzīvību? Kurš no režīmiem pieļauj un realizē masu deportācijas, "darbaudzināšanas nometnes", propagandu? Kādā režīmā galu galā vēlos dzīvot es? Noritēja pat aizklātā balsošana neatkarīgu novērotāju uzraudzībā.

Nejaušība....bet zīmīgi, ka saskrējāmies un patērzējām pat ar vienu no ministriem! Viens no projekta dalībniekiem atzina, ka šajā nedēļas nogalē "bija iespēja vērtēt savu atbildību".

Projektu "Uzmanību! Distance (ar valsti) samazinās!" finansē Aktīvo iedzīvotāju fonds. Plašāk par projektu lūdzam skatīt mājaslapā: https://aifuzmanibu.mozellosite.com/