Uzzināt un dalīties jauniešu

Ievietots: 2019-11-28 , RĪGAS VĀCU KULTŪRAS BIEDRĪBA
Rīgas Vācu kultūras biedrība sadarbībā ar biedrību pamatskolas “Rīdze” attīstībai 2019.gada oktobrī sekmīgi īstenojusi jauniešu kolokviju “Uzzināt un dalīties jauniešu demokrātiskā sadarbībā”.

Projekta mērķis bija Latvijā dzīvojošo mazākumtautību skolas vecuma bērnu un jauniešu iekļaušanās un sadarbība Latvijas sabiedrībā, stiprinot piederības sajūtu un patriotismu pret Latvijas valsti.

Dalībnieki apmeklēja Latvijas Ārlietu ministrijas un Tukuma Mākslas muzeja kopizstādi “Latvijas diplomātijai un ārlietu dienestam 100. Diplomātijas māksla”, kā arī izstādi, kas veltīta Tukumā tapušam Latvijas kino. Jaunieši analizēja Latvijas politikas norises, kā arī tika diskutēts par prezentācijas prasmēm. Norisinājās politiķu runu konkurss, kuras žūrijā bija LTF leģenda Dainis Īvāns, kā arī filmas “Tēvs nakts” režisors Dāvis Sīmanis.

Nr. 2019.LV/MTSP/01/04, Latvijas valsts budžeta finansētā programma „Mazākumtautību un latviešu jauniešu sadarbības programma”. Finansētājs - Sabiedrības Integrācijas fonds.