
Ēdienu gatavošanas darbnīca 2020
Ievietots: 2021-01-28 , Latvijas vācu savienība
2020. gada nogalē Latvijas Vācu savienība ar Gētes Institūta Rīga finansiālu atbalstu īstenoja projektu “Ēdienu gatavošanas darbnīca 2020. Mēs gatavojam ar prieku- gatavojiet arī Jūs!“ Dalībnieki iepazina vācu, vācbaltiešu un latviešu ēdienu receptes. Projektā piedalījās septiņas vācu kultūras biedrības, kuras ir Latvijas Vācu savienības biedri: „Daugavpils Vācu biedrība ERFOLG“, „Dobeles Vācu kultūras biedrība“, „Liepājas Vācu kopiena ASNS“, „Vācu biedrība“, „Vācu kultūras centrs Liepājā“, „Rīgas Vācu kultūras biedrība“ un „Ventspils Vācu kultūras biedrība“.
Projekta noslēgumā tika izdotas 16 garšīgu, kulinārijas darbnīcās gatavoto recepšu fotokartiņas vācu valodā, kuras paredzēts prezentēt plašam interesentu lokam.
Ja arī Jūs labprāt iegūtu 16 fotorecepšu kartiņu komplektu vācu valodā, piesakieties šeit!
Projekta pirmajās divās nedēļās katra biedrība izvēlējās divas receptes, organizēja kulinārijas darbnīcu “Vācu un reģionālā virtuve Latvijā”, fotografēja pagatavotos ēdienus, iesūtīja divas receptes publicēšanai topošajām fotokartiņām. Darbnīcās tapa Margaritas ābolkūka, ķirbju kūka ar šokolādes glazūru, paštaisīti makaroni ar sieru, knēdeļi ar plūmēm, kartupeļu knēdeļi, kartupeļu pankūkas, kartupeļu sacepums ar kūpinātu siļķi, ābolu plātsmaize, ar malto gaļu pildītas pankūkas “Komm morgen wieder!”, kartupeļu salāti, Ziemassvētku kēkss, biešu salāti ar siļķi, krāsnī cepeti topinambūri ar sēņu mērci, dradži ar pelēkajiem zirņiem, kūka “Donavas viļņi”, kāpostu tīteņi. Projekta koordinatore Kristina Hižņiakova pauž gandarījumu: “Sadarbība starp vācu kultūras biedrībām dažādos reģionos noritēja ļoti veiksmīgi. Viss izdevās lieliski! Lai Jums labi garšo!“
Projekta vadītājas: Ilze Garda (Latvijas Vācu savienība), Māra Kraule (Ventspils Vācu kultūras biedrība), Olga Jesse (Daugavpils Vācu biedrība ERFOLG) Projekta koordinatore: Kristina Hižņiakova (Daugavpils Vācu biedrība ERFOLG) Atbalsta: Gisela Wahl (Gētes Institūts Rīgā) Atbalsta:
Teksta autores: Ieva Vera un Kristina Hižņiakova
Projekta noslēgumā tika izdotas 16 garšīgu, kulinārijas darbnīcās gatavoto recepšu fotokartiņas vācu valodā, kuras paredzēts prezentēt plašam interesentu lokam.
Ja arī Jūs labprāt iegūtu 16 fotorecepšu kartiņu komplektu vācu valodā, piesakieties šeit!
Projekta pirmajās divās nedēļās katra biedrība izvēlējās divas receptes, organizēja kulinārijas darbnīcu “Vācu un reģionālā virtuve Latvijā”, fotografēja pagatavotos ēdienus, iesūtīja divas receptes publicēšanai topošajām fotokartiņām. Darbnīcās tapa Margaritas ābolkūka, ķirbju kūka ar šokolādes glazūru, paštaisīti makaroni ar sieru, knēdeļi ar plūmēm, kartupeļu knēdeļi, kartupeļu pankūkas, kartupeļu sacepums ar kūpinātu siļķi, ābolu plātsmaize, ar malto gaļu pildītas pankūkas “Komm morgen wieder!”, kartupeļu salāti, Ziemassvētku kēkss, biešu salāti ar siļķi, krāsnī cepeti topinambūri ar sēņu mērci, dradži ar pelēkajiem zirņiem, kūka “Donavas viļņi”, kāpostu tīteņi. Projekta koordinatore Kristina Hižņiakova pauž gandarījumu: “Sadarbība starp vācu kultūras biedrībām dažādos reģionos noritēja ļoti veiksmīgi. Viss izdevās lieliski! Lai Jums labi garšo!“
Projekta vadītājas: Ilze Garda (Latvijas Vācu savienība), Māra Kraule (Ventspils Vācu kultūras biedrība), Olga Jesse (Daugavpils Vācu biedrība ERFOLG) Projekta koordinatore: Kristina Hižņiakova (Daugavpils Vācu biedrība ERFOLG) Atbalsta: Gisela Wahl (Gētes Institūts Rīgā) Atbalsta:

Teksta autores: Ieva Vera un Kristina Hižņiakova