Aicinām pieteikties prezentāciju autorus vācu tradīciju vakaram

Ievietots: 2021-05-05 , VĀCU BIEDRĪBA LIEPĀJĀ
Ielūdzam visu Latvijas vācu kultūras biedrību pārstāvjus piedalīties vācu tradīciju vakaros, kas no 2021.gada pavasara līdz ziemai notiks tiešsaistē „Vācu biedrība“ īstenotā projekta “Vācu tradīcijas. Pavasaris. Vasara. Rudens. Ziema” ietvaros. Projekta dalībnieki un dalībnieces prezentācijās un diskusijās uzzinās par vācu tradīcijām četros gadalaikos un apmainīsies ar saviem pieredzes stāstiem par vācu svētku svinēšanu.

„Vācu biedrība“ aicina tradīciju vakaram “Vācu tradīcijas. Pavasaris“, kas notiks 2. jūnijā plkst. 18.00 lietotnē ZOOM, pieteikties 5 autorus vai autores no 5 vācu kultūras biedrībām, kas brīvprātīgi gribētu sagatavot prezentāciju par konkrētām vācu tradīcijām pavasarī vācu valodā, pievēršoties jautājumiem:

• Kā radusies šī tradīcija vai svētki?
• Kā notiek gatavošanās pirms svētkiem, kāds apģērbs, kādi rotājumi, kādi ēdieni raksturīgi šajos svētkos?
• Ko cilvēki dara un agrāk darīja šajos svētkos?
• Vai es kādreiz svinēju šīs tradīcijas, personīgi redzēju vai organizēju šo svētku dienu?

Divu labāko prezentāciju autori vai autores saņems balvu- grāmatu par vācu tradīcijām.

Pieteikšanās sagatavot prezentāciju un anketa prezentācijas tēmu izvēlei Šeit

Projekts tiek īstenots ar Vācijas Federatīvās Republikas Federālās Iekšlietu ministrijas finansiālu atbalstu.