Aicinām piedalīties vācu tradīciju vakarā „Pavasaris“

Ievietots: 2021-05-18 , VĀCU BIEDRĪBA LIEPĀJĀ
„Vācu biedrība“ Liepājā ielūdz visu vācu kultūras biedrību pārstāvjus un interesentus piedalīties vācu tradīciju vakarā „Pavasaris“, kas notiks 2.jūnijā plkst. 18.00 ZOOM platformā. Pasākuma dalībnieki, noklausoties prezentācijas un piedaloties diskusijās, uzzinās par vācu svētkiem un tradīcijām pavasara mēnešos, to svinēšanu, apmainīsies ar pieredzes stāstiem par savu personīgo vai biedrības pieredzi vācu tradīciju iepazīšanā, popularizēšanā, svētku svinēšanā un to organizēšanā Latvijā vai Vācijā.

Pieci autori no dažādām Latvijas vācu kultūras biedrībām lasīs prezentācijas par vācu tradīcijām pavasarī-1. aprīli, Lieldienām, Pirmo komūniju, Vasarsvētkiem, Valpurģu nakti, Maija koku un Mātes dienu-, izklāstot:

● Kāda ir pavasarī Vācijā svinamo dienu un tradīciju izcelsme?
● Kā notiek gatavošanās, kāds apģērbs, kādi rotājumi un ēdieni raksturīgi šiem svētkiem?
● Ko šajos svētkos darīja agrāk un kā svin mūsdienās?

Divu labāko prezentāciju autori/autores pēc visu dalībnieku balsojuma saņems balvu- grāmatu par vācu tradīcijām.

Diskusijās dalībnieki dalīsies savā pieredzē par to, vai es personīgi esmu pieredzējis/pieredzējusi šīs tradīcijas un svinības, kas organizētas Vācijā, manā ģimenē, biedrībā Latvijā?

Dalībnieku pieteikšanās līdz 30. maijam šeit: https://ieej.lv/mHSTI

Projekts tiek īstenots ar Vācijas Iekšlietu ministrijas finansiālu atbalstu.
Organizē: