Piesakies tiešsaistes darbnīcai - Sociālā uzņēmējdarbība un brīvprātīgo iesaiste biedrību darbā

Ievietots: 2021-05-19 , Latvijas vācu savienība
Jau drīz, 27. maijā plkst 14.00, notiks projekta „LVS kapacitātes stiprināšana – ilgstspēja un kompetence“ otrs tiešsaistes seminārs „Sociālā uzņēmējdarbība un brīvprātīgo iesaiste mazākumtautību NVO darbībā“, ko vadīs ļoti pieredzējusī eksperte Vita Brakovska.

Vita Brakovska par plānoto semināru – “Tas, kurš domā, ka var iztikt bez citiem, stipri kļūdās. Bet tas, kurš domā, ka citi nevar iztikt bez viņa, kļūdās vēl vairāk” – šī 17.gs franču aristokrāta un dumpinieka Fransuā VI de Larošfuko atziņa ir aktuāla arī nevalstiskā sektora pārstāvjiem, kuriem strauji mainīgajā pasaulē ir jāspēj veidot tāds vērtības piedāvājums saviem organizācijas biedriem un brīvprātīgajiem, kas risina viņu izaicinājumus un apmierina ambīcijas.

Līdztekus piedāvājuma veidošanai biedriem un brīvprātīgajiem, tikpat būtiska ir arī ilgtspējīga pieeja – ne tikai dot, bet arī saņemt (un tieši to, kas devējam nepieciešams). Tādēļ sociālā uzņēmējdarbība un tās mūsdienīgi biznesa modeļi ir elementi, kam jāietilpst mūsdienu nevalstiskās organizācijas “mājas aptieciņā” un kas perspektīvā stiprinās NVO darbības “asinsriti” – biedru un brīvprātīgo iesaistīšanos organizācijas sociālo mērķu sasniegšanā.

Vai un kā NVO sektoram var palīdzēt digitālā transformācija? Par to runāt ir tāpat kā runāt par “vienradžiem” – visi zina viņu maģiskās spējas, taču neviens īsti nezina, kā tieši tie izskatās (Aldis Greitāns, Rīgas Biznesa skolas pasniedzējs). Kāds varētu būt digitālās transformācijas “vienradzis” NVO sektorā? Ar ko mēs varētu būt pirmie?”

Semināra laikā tā dalībnieki tiks iepazīstināti gan ar labās prakses piemēriem, gan tēmai atbilstošu teorētisko pamatojumu, kā arī būtiska loma būs pašu dalībnieku līdzdarbībai un sadarbībai. Seminārs būs iespēja ne tikai uzzināt, bet arī paplašināt savas domāšanas un risinājumu meklēšanas robežas. Pati Vita Brakovska sauc šo semināru par radošo NEdarbnīcu.

Aicinām visus biedrību biedrus – neatkarīgi no tā, kādas ir jūsu pašreizējās funkcijas un aktivitātes biedrībā, pieteikties un piedalīties seminārā. Vita Brakovska ir viena no vadošajām radošās domāšanas uzņēmējdabībā un NVO sektorā konsultantēm Latvijā, kas spēj iedvesmot ne tikai ar pateikto, bet arī ļoti pozitīvo un darbīgo redzējumu (vairāk par Vitu Brakovsku - http://www.brakovska.lv).

Seminārs notiks Zoom lietotnē, aicinājums dalībniekiem pieslēgties jau laicīgi (vismaz 15 minūtes pirms sākuma), pārliecināties, ka jums pieejama Break Out Room un Host funkcija, kā arī atjaunot Zoom lietotni, lai nerastos tehniski sarežģījumi.

Liels paldies visiem, kas piedalījās jau pirmajā šī cikla seminārā “Iepazīsim biedrības no finanšu puses”! Un uz drīzu tikšanos radošajā darbnīcā – seminārā – “Sociālā uzņēmējdarbība un brīvprātīgo iesaiste mazākumtautību NVO darbībā” 27.maijā 14.00!

Gaidīsim Jūsu pieteikumus semināram līdz 26. maijam - https://ej.uz/ys3e

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.